Tractament del dolor

Tractament
del
dolor

VEURE EQUIP MÈDIC

Tractament del dolor

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) defineix “salut” com un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament com a absència de malaltia. L’objectiu és crear una aliança terapèutica amb la persona a través de la comprensió de les causes del seu dolor i dels hàbits inadequats que perpetuen el problema.

Es valorarà tot l’historial clínic amb un cronograma amb l’evolució cronològica de les malalties amb especial atenció en dolències que apareixen després d’intervencions quirúrgiques, traumatismes, infeccions o un xoc emocional.

La proposta, diferent a l’esquema convencional, consisteix en integrar l’assessorament mèdic tradicional amb l’enfocament global de la visió holística complementària de l’Osteopatia i de la Teràpia Neural.

En el tractament osteopàtic hi ha diferents tècniques, encara que les més famoses, per la seva gran efectivitat, són les manipulacions que produeixen un so característic. També, depenent del diagnòstic i de la persona, hi ha abordatges manuals més suaus indicats per a persones amb osteoporosis o fibromialgia.

En general es tracta  de tractaments compatibles amb qualsevol altra teràpia mèdica, mínimament invasius i amb escassos efectes secundaris.

QUI POT BENEFICIAR-SE’N?

Qualsevol persona que pateixi molèsties i veu alterat el seu benestar quotidià pot beneficiar-se d’aquests tractaments. Són especialment indicats en casos de:

Dolor múscul esquelètic (espatlla, genoll, tendinitis, artrosis)

Cefalees

Lumbàlgia, ciática, dolor columna i neuropático

Dolor post quirúrgic, cicatrius doloroses

Fibromialgia, dolor refractari al tractament

Dolor oncològic o dolor degut al càncer

Referències i evidències científiques

Hi ha nombroses evidències científiques que avalen la seva eficàcia i seguretat i que poden consultar-se en aquest web

https://www.osteopatas.org/ficheros/ROE_EVIDENCIA_Y_OSTEOPATIA_2019.pdf

EQUIP MÈDIC