Dr. Sergio Abanades

El meu nom és Sergio Abanades. Després de més de 10 anys de dedicació a la medicina hospitalària i a la investigació científica, he orientat la meva carrera professional cap a l’anomenada “medicina integrativa”. La medicina integrativa és un enfocament mèdic que combina teràpies de la medicina convencional i les medicines alternatives o complementàries validades amb els procediments i mètodes de la medicina basada en l’evidència científica.

Tinc una visió holística o integrativa de l’ésser humà, és a dir, sencer i no fragmentat, que es centra en la salut més que en la malaltia. Crec que la font primordial de salut prové de l’atenta escolta i enteniment del nostre organisme. Considero fonamental la relació ment-cos i les dimensions psicològiques i espirituals de les malalties.
Així mateix, considero essencial i exigible al metge que vulgui avaluar el pacient en tota la seva dimensió, el coneixement profund de la medicina i la farmacologia convencionals amb les seves indicacions, contraindicacions, efectes adversos i possibles interaccions medicamentoses.
Crec en la necessitat d’una relació metge-pacient sincera, relaxada, fluida i propera, dedicant-li el temps necessari a cada pacient perquè es produeixi la transferència d’informació adequada. El meu procedir és l’estudi de cada cas en profunditat (el que pot incloure la realització de diverses proves diagnòstiques) i la utilització dels tractaments més naturals i menys invasius que procurin una curació natural de l’organisme.
La meva missió és el desenvolupament de la “autoconsciència” de la persona i la generació dels recursos necessaris per fomentar un ésser humà equilibrat, autònom i responsable de la seva salut.

Breu Història Curricular

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Complutense (Madrid, 1999) especialitzant-me en Farmacologia Clínica a l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica IMIM-Hospital del Mar (Barcelona, ​​2004). Màster en Toxicologia per la Universitat de Sevilla, (2006). Doctor en Farmacologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Excel·lent Cum laude i diploma de Menció de doctor Europeu (Barcelona, ​​2008). Estada postdoctoral al “Department of Clinical Neurosciences, Addenbrooke’s Hospital, University of Cambridge”.

Àmplia experiència tant assistencial com investigadora. Vuit anys d’experiència hospitalària en medicina interna i d’urgències i 2 anys de Medicina de Família i comunitària. Investigador clínic principal i col·laborador en múltiples assaigs clínics amb 25 publicacions internacionals en “International peer reviewed journals”, 20 publicacions nacionals i diversos capítols de llibre. Revisor de 7 revistes internacionals i 1 nacional.

Professor associat de Farmacologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (2004-2008) i professor honorari de Farmacologia i Toxicologia al Department of Experimental Toxicology, Imperial College, Londres (2008-2012). Director Clínic del centre de desenvolupament de medicaments i neuroimatge de GlaxoSmithKline a Londres (Clinical Imaging Centre, Hammersmith, London, 2007-2009).

L’any 2009 torno a Barcelona per donar un gir a la meva vida professional, cursant els estudis del

Màster d’Homeopatia de la Universitat de Barcelona (UB) (2008-2010) i iniciant la consultoria en Medicina Integrativa. He estat el director mèdic (2011-2015) de la Clínica Omegazeta de Barcelona on vaig implantar un programa pioner de Medicina Integrativa, liderant un equip de 30 professionals. En l’actualitat, docent de diversos estudis de postgrau i ponent en diversos cursos, seminaris i congressos a nivell nacional i internacional. Membre de “The European Society of Integrative Medicine (ESIM)”, de la Societat Espanyola de Salut i Medicina Integrativa SESMI , de la Sociedad Española de Ozonoterapia – SEOT ,  i “Reseach director” de l’International College of Functional Medicine and Human Nutrition” http://www.ichnfm.org

Sóc el director i soci fundador de l’Institut de Salut Integrativa i Conscient-ISIC.

Vídeos / conferències:

Sobre el Futur de la Medicina

Entrevista 2018, Congrés online ” Mejor Sano y Feliz”

Evidència científica teràpies complementàries i càncer

Una sola salud, una sola Consciencia, Observatorio Salud y Medicina Integrativa (OSMI)